Marte Mjøs Persen smiler

Marte Mjøs Persen enstemmig valg som førstekandidat i Hordaland

Vestland Arbeiderparti gjennomførte 29. november 2020 nominasjonsmøte for Hordaland valgkrets. Her ble ordfører i Bergen Marte Mjøs Persen valgt som førstekandidat.

- Jeg er stolt over den tilliten jeg er blitt vist av Vestland Arbeiderparti. Nå starter jobben for å få en ny regjering. Arbeiderpartiet skal være partiet for vanlige folk, og det er vår jobb å vise at vi er nettopp det. Derfor er jeg så glad for at vi i forslag til partiprogram forener de klimastreikende ungdommene og industriarbeiderne, med en ny offensiv klimapolitikk som kutter utslipp og skaper jobber, sier nyvalgt 1. kandidat for Arbeiderpartiet i Hordaland Marte Mjøs Persen.

På andreplass ble tidligere ordfører på Bømlo og nå lensmann i Sunnhordaland, Odd Harald Hovland valgt. Videre på listen følger Stortingsrepresentant Eigil Knutsen fra Bergen, Fylkestingsrepresentant Linda Merkesdal fra Voss og Byråd for arbeid, sosial og bolig i Bergen Lubna Jaffery. I tillegg ble ungdomskandidat Benjamin Jakobsen valgt på sjetteplass.

- God sosialdemokratisk poltikk og dyktige kandidater som kjenner regionen, det er medisinen Norge nå trenger for å skape sårt tiltrengt endring. Norge har behov for en ny retning og en ny regjering. Da trenge vi dyktige stortingsrepresentanter som kjenner Vestlandet. Det er jeg helt sikker på at vi har fått med denne listen, sier Marianne Bjorøy leder for Arbeiderpartiets Nominasjonskomite i Hordaland valgkrets.

- Nå gleder jeg meg til å komme i gang med valgkamp samme med alle våre fantastiske medlemmer og velgere, sier Persen.